Het wordt steeds lastiger en lastiger een dag door te komen zonder een voorbeeld van (stiekem) stijgende prijzen tegen te komen.
‘Mobiel bellen wordt tot 60 % duurder’ kopte een bericht op basis van onderzoek van het programma Kassa van de VARA onlangs. Betalen we nu per seconde als we mobiel bellen, dat wordt voortaan per minuut. Dus 1:01 minuut gebeld en toch voor 2 minuten betalen, een nieuwe actie zeg maar, ‘1 halen, 2 betalen’. Dat levert mobiele telefoniebedrijven veel extra geld op. En denkt u dat die prijsstijgingen terug zullen komen in de maandelijkse inflatiecijfers? Zeer, zeer onwaarschijnlijk.
De inflatiecijfers zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn voor ieder van ons ontzettend belangrijk. Het belang ervan kan nauwelijks overschat worden. De stijging van onze lonen en pensioenen is daarvan afhankelijk. Hoe hoger het verschil is tussen de werkelijke en officiële inflatie, hoe meer we met zijn allen erop achterut gaan, ondanks loon- en pensioenstijgingen. En dat verschil is vooral sinds medio jaren negentig gegroeid.
Geen wonder, want dat was het begin van grootschalige manipulatie van de officiële inflatiecijfers. Eerst in de VS en later ook in Europa en Nederland. In mijn boek ‘Het inflatiespook – Waarom de inflatie in Nederland gaat toeslaan en hoe u uw vermogen kunt beschermen’ dat op 28 september verschijnt bij Uitgeverij Balans leg ik bloot hoe die manipulatie in zijn werk gaat, waarom de overheden dat doen en wat de gevolgen ervan zijn voor u en mij.
Wie zich daarin verdiept komt al snel erachter dat er sprake is van een vooropgezet plan. Zoals gezegd is het begonnen in de VS. Wie op onderzoek uitgaat ontdekt uiteindelijk dat de overheid niets schuwt om de inflatie lager voor te stellen dan die werkelijk is. Exotisch klinkende termen voor allerlei smerige praktijken om prijsstijgingen weg te moffelen vliegen je al snel om de oren.
Het duurde niet lang of ook in Europa en Nederland gingen de overheden meedoen. Het betreft hier geen complottheorie. Dat kan ook niet, als zelfs het Centraal Bureau voor de Statistiek in een onbewaakt moment toegeeft dat de manier waarop de inflatie berekend wordt ervoor zorgt dat de prijsstijgingen lager worden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten