donderdag 22 mei 2014

Help Bosnië!



Zoals u waarschijnlijk de afgelopen dagen uit de media heeft vernomen, zijn Bosnië-Herzegovina en Servië getroffen door de ergste natuurramp in ruim een eeuw. Tientallen grote en kleine steden zijn ondergelopen, vele dorpen zijn verdwenen, duizenden hebben dak boven hun hoofd verloren. In Bosnië-Herzegovina zijn naar schatting 1,2 miljoen inwoners direct getroffen, wat ongeveer één derde is van het totale aantal inwoners van het Balkanland.

In Nederland hebben de uit Bosnië-Herzegovina afkomstige Nederlanders meteen hulpacties georganiseerd om water, voedsel, babyvoeding, medicijnen en vele andere spullen in de regio te krijgen. Vele Nederlanders, kennissen, vrienden, volkomen onbekenden, veel bedrijven, allemaal hebben ze hulp aangeboden, wat hartverwarmend is. Mede dankzij hen zijn duizenden tonnen goederen al verscheept naar Bosnië of worden de komende dagen gestuurd naar de getroffen regio’s. 

Men werkt dag en nacht om hulp te bieden. Donaties komen vanuit heel het land binnen, van individuen en bedrijven. Op de speciaal voor deze hulpactie opgezette website Help Bosnië is alle informatie over deze hulpactie te vinden. 

In een deel van het getroffen gebied zakt het water weer. Hiermee is het probleem echter niet weg. Nu het water zich terugtrekt, blijft er afval, dode dieren, modder en zo voorts achter. Dit vergroot de kans op epidemieën, zeker nu de temperaturen in de regio oplopen. Daardoor is er dringend behoefte aan spullen voor het opruimen van afval, zoals stofmaskers, vuilniszakken, rubberlaarzen, schoonmaakmiddelen, ontsmettingsmiddelen, verbanddozen, luiers en hygiënische spullen zoals tandpasta, tandenborstels, desinfectiemiddel, zeep en veel meer. 

Ik vraag je te overwegen om ook te helpen. Het doneren van (middelen) voor een paar rubberlaarzen, werkhandschoenen, een stofmasker en wat ontsmettingsmiddel of een EHBO-verbanddoos, tandenborstels en tandpasta of een pak luiers en babyvoeding of.... er zijn talloze combinaties mogelijk. Één ding is zeker: wat het ook mag zijn, het zal enorm helpen in de getroffen regio. Namens honderd duizenden slachtoffers: dank.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten